Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Αξιολόγηση του προγράμματος


Στα πλαίσια της αξιολόγησης του προγράμματος δόθηκαν ερωτηματολόγια προς απάντηση, σε μαθητές, καθηγητές, γονείς και στο Διευθυντή του σχολείου. Τα ερωτηματολόγια είναι αναρτημένα στις παρακάτω διευθύνσεις μαζί με τα αποτελέσματα των απαντήσεων των συμμετεχόντων:

Στις ερωτήσεις που οι  μαθητές κλήθηκαν να αναφέρουν ότι τους άρεσε ή τους δυσαρέστησε από τη συμμετοχή τους στο έργο, οι περισσότερες απαντήσεις αφορούσαν τα καινούρια πράγματα που έμαθαν, τις γνωριμίες που έκαναν, την υπευθυνότητα που έπρεπε να δείξουν στις υποχρεώσεις που αναλάμβαναν, αλλά και το συνδυασμό  κούρασης και άγχους  από το πιεστικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.
Σημαντική κρίνεται η τοποθέτηση τους σχετικά με τον τρόπο επιλογής των μαθητών στις κινητικότητες. Όλοι συμφωνούν ότι η επιλογή των μαθητών θα πρέπει να γίνεται με βάση τα προσόντα και τις δεξιότητες του κάθε μαθητή σε συνδυασμό με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα κάθε δράσης.
Στο τέλος του ερωτηματολογίου οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι να γράψουν ότι θέλουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω απαντήσεις:

Μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές μας που μας έδωσαν αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία του να συμμετέχουμε σε ένα τόσο όμορφο και μαγικό ταξίδι με άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες, διαφορετικές προσωπικότητες και που μας έδωσαν μια γεύση του να ζεις.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Αξέχαστη εμπειρία, απόκτηση γνώσεων, γνωριμία ατόμων. Θα το σύστηνα στους υπολοίπους συμμαθητές μου, που είτε δεν αναμείχθηκαν στο πρόγραμμα είτε δεν θέλησαν να αναμειχθούν, ανεπιφύλακτα.

Όλα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένα αλλά κάποια πράγματα δεν βγήκαν όπως τα είχαμε φανταστεί.

Περισσότερες μέρες στο πρόγραμμα κατά την γνώμη μου μια βδομάδα ήταν λίγο.

Εύχομαι στους επόμενους που θα έρθουν στο σχολείο μας, να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα σαν το Εράσμους. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου για όλα όσα κέρδισα από αυτό το πρόγραμμα και μακάρι να έχω την ευκαιρία να ξανά συμμετάσχω σε κάτι σχετικό πάλι.

Ήταν μοναδική εμπειρία και το πρόγραμμα έβγαλε τους μαθητές ακόμα καλυτέρους και πιο καλλιεργημένους ανθρώπους. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές να λάβουν μέρος αν δεν το έκαναν ήδη σε προηγούμενα προγράμματα.

Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από το πρόγραμμα, οι ελάχιστες ελλείψεις που είχε δεν με δυσαρέστησαν καθόλου.

Ελπίζω οι καθηγητές πουέτρεξαντο πρόγραμμα να συνεχίσουν αυτήν τη δραστηριότητα γιατί θα ήθελα να ζήσουν κι άλλα παιδιά αυτό που έζησα εγώ. Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να τους βοηθήσω για να βγει ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΝΕΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ.

Το να πάρω μέρος σε αυτό το πρόγραμμα ήταν, ειλικρινά, μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει και ΕΥΤΥΧΩΣ υπήρχαν καθηγητές που ασχοληθήκαν με κάτι τόσο δύσκολο.

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει πολλές ευκαιρίες τόσο στους μαθητές που συμμετέχουν όσο και στους καθηγητές. Με αλλά λογία, οι μαθητές μαθαίνουν την κουλτούρα καινούργιων πολιτισμών, κάνουν καινούργιες φίλιες, γνωρίζουν τον τρόπο ζωής άλλων περιοχών και γίνονται πιο υπεύθυνη καθώς ταξιδεύουν μακριά από την οικογένεια τους για μικρό χρονικό διάστημα.


Το Erasmus είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Αποκόμισα όμορφες στιγμές, έμαθα πολλά πράγματα, και απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου